Hoe werkt dat?

Meer dan tweederde van alle mediations slaagt. Snel en efficiënt. Een conflict kan verstrekkende gevolgen hebben, ook bij echtscheidingen. Een zwaar bevochten overwinning in een procedure kan jaren later een gevoelig verlies blijken. Je ex-partner blijft echter de vader of de moeder van jouw kinderen.

De Echtscheider besteedt daarom extra aandacht aan de manier waarop men met een conflict kan omgaan. We zoeken een oplossing op maat.

Het mediationproces is zeer flexibel. Er zijn slechts drie basisvoorwaarden: vertrouwelijkheid, vrijwilligheid en inzet. De mediator is neutraal en ondersteunt het proces door vastgelopen gesprekken vlot te trekken, partijen te motiveren ook naar elkaars belangen te kijken en partijen te motiveren creatieve oplossingen te bedenken.

Bij aanvang van de echtscheidingsmediation tekenen partijen een overeenkomst waarin de spelregels van mediation nader zijn uitgewerkt en verduidelijkt.

Als het partijen lukt het conflict op te lossen, worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomst. Zodra dit document is ondertekend, zijn partijen aan die afspraken gebonden. Dit document is bindend en openbaar, zodat partijen elkaar erop kunnen aanspreken dat de gemaakte afspraken worden nagekomen.

Lees ook:
Categorie├źn
descheidingsmediator.nl
Coach Circle