Breng je situatie in kaart

In 74% van de gevallen leidt een verkoop door relatiebreuk tot een verlies. Vroeger was deze factor minder aanwezig, maar in de huidige dalende markt is dit wel realiteit. Als je zoekt naar manieren om met dit verlies om te gaan is deze site over je hypotheekschuld oplossen misschien wel interessant. Vermoed je dat je geen verlies hebt, omdat je huis veel meer waard is dan de hypotheek die erop rust, ga dan zo snel mogelijk op zoek naar een makelaar. Wij adviseren altijd om een plaatselijke NVM makelaar te nemen die meer huizen in de verkoop heeft in jouw wijk. Puur omdat het belangrijk is dat er kijkers komen. Als je een plaatselijke makelaar hebt die toch al reacties krijgt op andere huizen, dan is het des te makkelijker om iemand te vinden voor jouw huis!

Schakel hulp in

Maar als jouw situatie complexer ligt, dan is het beter om iemand in te schakelen die meer met dit soort gevallen heeft gewerkt. Als het langer duurt hebben veel verkopers de neiging om op zoek te gaan naar een andere oplossing. Soms komt er dan een andere makelaar om de hoek kijken, andere keren wordt er gebeld naar een opkoper om het huis te verkopen. Het probleem is alleen dat dit geen structurele oplossingen zijn. Opkopers geven te weinig, andere makelaars kunnen soms weinig toevoegen aan een moeilijke situatie.

Huurwoning

Een huurwoning zal de rechter toewijzen aan de ouder, die de kinderen krijgt. Zijn er geen kinderen, dan zal de rechter de woning toewijzen aan de partij, die daar het meest voor in aanmerking komt. Daarbij spelen allerlei toevallige factoren een rol. Bijvoorbeeld de man heeft nachtdienst en kan daarom niet verhuizen. Of de huur is te hoog voor de vrouw, zodat de man de woning krijgt. De man kan makkelijker dan de vrouw elders onderdak vinden. De hulp van een inventieve advocaat kan u dan een huurhuis opleveren!

Lees ook:
Categorie├źn
descheidingsmediator.nl
Coach Circle