Aantal boeken

Hieronder hebben wij een aantal boeken voor je genoemd die als voorbeeld genomen kunnen worden. Natuurlijk zijn er nog talloze andere boeken die per leeftijdscategorie worden ingedeeld. 

Denk bijvoorbeeld aan een boek zoals “Kamil, de groene kameleon”. Hier is de vader blauw en de moeder geel. Nu maken zijn ouders vaak ruzie over de verschillende kleuren en Kamil maakt dit van dichtbij mee. 

Zo heb je ook een prentenboek dat specifiek over scheidingen en co-ouderschap gaat, genaamd “Thuis bij allebei”. In dit boek worden de veel voorkomende vragen die kinderen hebben benoemd, denk hierbij aan vragen zoals “ligt het aan mij dat mijn ouders uit elkaar zijn?”. 

Niet meer samen”, is een boek dat ook specifiek geschreven is over echtscheidingen. In dit boek gaan papa en mama scheiden en beide kinderen reageren anders. De een is namelijk heel verdrietig en de ander reageert boos. 

Papa & Mama”, is een boek dat verteld over het leven van Kiki waar een hoop verandert doordat haar ouders scheiden en haar moeder verhuist naar een ander dorp. Hierdoor komt zij in een nieuwe school terecht met andere kinderen en voelt Kiki zich anders.

Wat doet het lezen van boeken met je?

Het lezen van boeken over echtscheidingen kunnen jou enorm helpen. Hier wordt het je namelijk duidelijk dat jij niet alleen bent en er altijd een oplossing is. Ook leer je veel van de boeken. Zo leer je hoe je bijvoorbeeld om kan gaan met bepaalde situaties door te leren over de karakter in het boek. Dit kan je nieuwe ideeën geven of zelfs inspireren om bepaalde stappen te nemen. 

Lees ook:
Categorie├źn
descheidingsmediator.nl
Coach Circle