Hoe ga je verder na de scheiding?

Een scheiding heeft een zware impact op je leven en je zal dan ook best enige moeite kunnen ervaren om hieruit te komen. De vraag welke jij je ongetwijfeld zal gaan stellen is....."hoe kom ik over mijn scheiding heen?"

Het belangrijkste is dat je goed voor jezelf blijft zorgen. Let er in ieder geval op dat je:

 

  • Elke dag genoeg eet, je voeding is belangrijk voor herstel van je lichaam en dit is tevens wanneer je mentaal uitgeput bent
  • Elke dag een goede nachtrust hebt, en een hoeveelheid uren slaap krijgt. Mocht je moeilijk in slaap kunnen komen, bespreek dit dan met je huisarts.
  • Neem je tijd voor ontspanning. Probeer voor ogen te halen de zaken wat een glimlach op je gezicht naar voren haalt?. Dit kan een bezoek aan de sauna zijn, of een dagje shoppen? Aaarzel niet om dit dagelijks in te plannen.

Probeer veel met de kinderen te doen, dit zal je bezig houden en het zal je goed doen om te zien dat de kinderen het naar hun zin hebben,ondanks de moeilijke periode waar zij mee te kampen hebben.

Onderneem acties met mensen die ook een scheiding hebben doorgemaakt. Het is altijd goed om je te mengen met mensen die hetzelfde als jij meemaken, of hebben meegemaakt. De verhalen zullen je inspireren, motiveren en zelf aanwijzingen geven hoe jij hier je voordeel mee kan doen.

Pas op voor negativiteit

Pas echter op dat je je niet teveel omgaat met negatieve mensen, aangezien dit een negatief effect zal hebben op je mindset en de weg terug.

Vraag gewoon om hulp

Wees niet bang om hulp te vragen. Er zijn vandaag de dag diverse platformen waar je terecht kan voor hulp. De hulp kan simpelweg zijn een online vragenbak, of een praatgroep van mensen die hetzelfde doormaken als jij.

Hoe moeilijk het ook klinkt, de tijd zal de wonden helen. De tijd die ervoor nodig is hangt af van je karakter, en de mate van activiteiten die je ontplooit om verder te gaan met je leven. Je zelfvertrouwen zal ook een boost kunnen gebruiken. Zelfvertrouwen bouw je op in stapjes. Een gesprek bij een arts, therapeut of coach kan je hiermee verder helpen.

descheidingsmediator.nl
Coach Circle
Terug naar Scheiding blogs
Gerelateerde artikelen