Wat is de reden van een convenant?

De belangrijkste reden van een convenant is dat de afspraken die zijn gemaakt en die hierin staan afdwingbaar zijn door middel van een gerechtsdeurwaarder. Dit is belangrijk als jij en je ex-partner het later oneens kunnen worden, of als de ex-partner om wat voor reden besloten heeft om de gemaakte afspraken niet na te komen.

Verplicht?

Het maken van een convenant is wettelijk niet verplicht, maar is wel aan te bevelen om duidelijkheid te scheppen voor de partners zelf. Bij een eigen woning en de overname van de woning en de hypotheek dient dit als bewijs voor banken, in geval van polissen voor de verzekeringsmaatschappijen en in geval van pensioenverevening voor de pensioenfondsen, ook maakt in veel gevallen het ouderschapsplan onderdeel uit van het convenant. Scheidingsroute zal samen met een advocaat en/of mediator (eventueel scheidingsroute zelf) het convenant opmaken. Dit om alles zo zorgvuldig mogelijk te begeleiden en ook om later geen (fiscale) problemen te krijgen.

Het convenant opstellen, dient dus zeer zorgvuldig te gebeuren en door beide partners volledig te worden geaccepteerd en de uiteindelijke samenvatting te zijn van alles hetgeen is afgesproken in de aanloopperiode naar de definitieve scheiding toe.

Lees ook:
Categorie├źn
descheidingsmediator.nl
Coach Circle