Adviezen

Heb je de stap genomen en wordt er contact opgenomen met een scheidingsadviseur? Vaak bieden zij een gratis intakegesprek aan, waar jullie de mogelijkheid hebben om elkaar beter te leren kennen. Voelt het vertrouwd en goed, dan word je door het gehele proces begeleid en wordt er gezorgd dat je zo gezond mogelijk uit de scheidingsprocedure komt. Ze helpen je bij het maken van afspraken over de kinderen, het opstellen van een ouderschapsplan, maar ook bij alle benodigde juridische en praktische informatie. 

In een ideale situatie voelen jullie kind(eren) zich ook op gemakt bij dezelfde mediator en kunnen er open gesprekken gevoerd worden. Is dit niet het geval? Dan zijn er natuurlijk ook nog kindercoaches die ingeschakeld kunnen worden. Deze begeleiden en ondersteunen de kinderen door de scheidingsprocedure.

Advies

Het wordt aangeraden om u zich te laten adviseren tijdens een scheidingsprocedure. Er komt namelijk enorm veel kijken bij het scheiden, denk aan het volgende: zaken over gezamenlijke koopwoning, de verdeling van gezamenlijke vermogensbestanddelen en verzekeringen, de fiscale gevolgen van de scheiding en het verdelen van het opgebouwde pensioen. Daarnaast zijn er verschillende velden die expertise vereisen, zoals: een hypotheekadviseur, makelaar, notaris, financieel adviseur, verzekeringsadviseur of een pensioenadviseur, worden ingeschakeld.

Lees ook:
Categorie├źn
descheidingsmediator.nl
Coach Circle