Je ouders willen scheiden

Als je ouders willen scheiden, hebben zij de hulp nodig hebben van een advocaat. Dit is iemand die ze helpt met de echtscheiding.
Er moeten zaken geregeld worden zoals wie er in het huis blijft wonen, wie welke spullen krijgt en waar de kinderen gaan wonen. Het kan zijn dat je ouders er voor kiezen om samen één advocaat te nemen, dit is handig als je ouders zonder ruzie met elkaar kunnen praten. Ze overleggen en bepalen dan samen wat er gaat gebeuren, zoals waar je gaat wonen, hoe de omgangsregeling eruit komt te zien en wie welke spullen krijgt. 

Als je ouders het niet met elkaar eens kunnen worden of niet met elkaar willen praten, dan kunnen zij ieder zelf een advocaat nemen. De advocaat (of advocaten) zet alles voor je ouders op papier en levert een verzoekschrift in bij de rechtbank. Een verzoekschrift is een papier waarop staat dat zij willen scheiden. Ook staan hun namen, de namen van hun kinderen en hun woonplaats hierin. De rechter lees het verzoekschrift door en beslist of je ouders gaan scheiden. Als je ouders gaan scheiden, beslist hij waar je gaat wonen, hoe vaak jij je andere ouder ziet en wie welke spullen krijgt. Zo’n beslissing van de rechter noemen ze een beschikking. 

Wat nu?

Hoewel het in het begin heel moeilijk is, is het toch het beste om te situatie te accepteren zoals deze is. Op die manier verwerk je de situatie en wen je er langzaam aan. Wel is het aan te raden, jezelf tijd te geven om het te verwerken.  Afleiding kan ook fijn zijn, zodat je niet de hele tijd aan de echtscheiding hoeft te denken. Ga gezellig de stad in met je vrienden/vriendinnen of ga lekker sporten: doe in ieder geval iets wat je leuk vindt. Dit lost misschien niks op, maar je denkt in ieder geval even niet aan thuis. Je kunt je gevoelens ook opschrijven, er zijn veel jongeren die dit doen via een dagboek. Je kunt alles opschrijven en dan lucht je in ieder geval je hart. 

Lees ook:
Categorie├źn
descheidingsmediator.nl
Coach Circle