Echtscheiding boekjes

Het voorlezen vindt vaak plaats op een rustig moment en waarbij de sfeer fijn is. Dit is een goed moment om een boekje erbij te pakken dat de situatie van de ouders in fijnere woorden kan omschrijven dan dat jijzelf dit kan. Ook kan het kind begrijpen dat dit niet alleen bij zijn ouders zo is maar dat er ook meerdere zijn die leven met gescheiden ouders. 

Kinderen hebben het vaak moeilijk om te begrijpen wat er precies gebeurd en waarom papa en mama nou uit elkaar zijn. Ook kunnen de kinderen vaak niet begrijpen dat het niet meer wordt zoals hoe het was. Door de gedachtes die kinderen hebben kunnen zij in vele gevallen hunzelf de schuld geven van de scheiding. Het is dus aan de ouders om deze enorme last van de schouders van de kinderen af te halen door meerdere keren aan te geven dat dit niet zo is.

Voorbeeld boekjes

Het boek Bang boos blij (1 – 3 jaar oud) gaat over de verschillende emoties die kinderen kunnen voelen bij een scheiding. Dit boek is een goed middel om te achterhalen hoe een kind zich voelt rondom de hele situatie.

Het boek Sloompje Slak (3 – 8 jaar oud) gaat over het gebroken huis en een individu die het aan elkaar probeert te plakken. Dit boek kan enorm helpen met het op papier zetten van de emoties die ervaren worden.

Als laatste voorbeeld noemen het boek Papa en mama wonen apart (6 tot 7 jaar oud). Dit boek gaat over Kiki waarvan haar ouders gescheiden zijn. Door verschillende illustraties en een simpel verhaal laat dit boek je kind begrijpen dat hij/zij niet de enige is. 

 

Lees ook:
Categorie├źn
descheidingsmediator.nl
Coach Circle