Echtscheiding

In geval van een echtscheiding dient u voorts rekening te houden met zogenaamde griffierechten. Dit zijn kosten welke dienen te worden betaald aan de rechtbank bij het indienen van een verzoekschrift tot echtscheiding. Per 01 januari 2013 bedraagt het griffierecht voor een echtscheidingsprocedure € 267,00. Daarnaast dienen er in de meeste gevallen een aantal uittreksels bij gemeentelijke instanties te worden opgevraagd. De kosten hiervan variëren per gemeente, maar bedragen gemiddeld € 10,00 per uittreksel.

Wat kost een scheiding?

Een terechte vraag waar je hulp bij kan gebruiken. Uit elkaar gaan om een scheiding te kunnen regelen is geen goedkope bezigheid. De grootste kosten post is een Mediator of Advocaat. Het gemiddelde tarief ligt tussen € 150,00 en € 250,00 per uur. Indien een scheiding niet al te gecompliceerd is kan je misschien een vaste prijs vooraf afspreken. Deze ligt rond € 2.500,00 en is afhankelijk van je eigen inbreng en de moeilijkheid van de inhoudelijke punten ten aanzien van de scheiding.

Je kan flink geld besparen indien je goed nadenkt vóórdat jullie het ‘uit elkaar gaan’ definitief tot scheiding brengt. Een advocaat is er puur alleen voor jou om jouw belangen te behartigen, gebruik deze niet om je verhaal te vertellen want daarvoor zijn de kosten per uur te hoog. Samen met je mediator of advocaat wordt je goed voorbereid. Willen jullie voor advocaten kiezen? Kies dan bij voorkeur een gezamenlijke advocaat wat uiteindelijk veel geld bespaard op de gehele echtscheiding procedure. 

Lees ook:
Categorie├źn
descheidingsmediator.nl
Coach Circle