Over ons, onze missie en alvast een hartelijke welkom.

Dat u deze website bezoekt betekent dat u wilt scheiden of in ieder geval over scheiden nadenkt. Dat is voor u geen prettige bezigheid en juist daarom heet ik u welkom.

Wanneer de gedachte in u opkomt dat het misschien beter zou zijn uw huwelijk of samenwonen te beëindigen, wordt u geconfronteerd met tal van vragen en emoties. Dit kan een verwarrende periode voor u zijn. U overweegt te scheiden maar u bent er nog niet zo zeker van dat het verstandig is zo'n ingrijpend besluit te nemen. Het lijkt u een hele stap en bovendien te voorbarig om een afspraak te maken met een advocaat of scheidingsbemiddelaar. Toch zou u wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij uw overwegingen en vragen.

De informatie op deze website kan het gevoel bij uw scheiding niet veranderen maar ik kan wel zorgen dat de scheidingsprocedure zo optimaal, prettig en vlot als mogelijk voor u beide verloopt. Daarnaast werken wij nauw samen / zijn wij aangesloten bji enkele landelijke netwerken van coaches en mediators bij scheiding. In onze ervaring verdient deze methode de voorkeur omdat dit proces zowel:

  • 1# sneller verloopt.
  • 2# Vaak valt er in de persoonlijke band tussen twee partners toch nog e.e.a. te redden.
  • #3 Mocht er toch gekozen worden voor definitief een scheiding dan is mediation /echtscheidingsbemiddeling de goedkopere optie t.o.v. een advocaat zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Sterker nog, door samen naar een oplossing toe te werken is er niet sprake van "één winnaar & één verliezer" maar een oplossing waar beide (ex) partners zich in kunnen vinden.

Onze missie

Wij willen adviseur zijn voor mensen die de intentie hebben er samen uit te komen. Die mensen willen wij bijstaan met advies over de te maken afspraken en een convenant geven dat nu en in de toekomst duidelijkheid en zekerheid biedt. Met aandacht voor de situatie en oog voor detail zoals individueel advies over alimentatieberekeningen, co-ouderschap, gedeeld ouderschap en de omgangsregeling voor de kinderen, financieel advies en juridische bijstand bij scheiding. Maar dan niet tegen het uurtarief van een advocaat maar tegen een normale en redelijke prijs.

Op deze website vindt u antwoord op bijna al uw vragen over scheiden en alimentatie. Wat kost een echtscheiding nu eigenlijk, Wat moet ik straks aan partneralimentatie betalen, Hoeveel kinderalimentatie ontvang ik en hoe lang, Kan ik mijn alimentatie berekenen, Wat komt er allemaal kijken bij het opstellen van het ouderschapsplan en wat is de juridische betekenis van het echtscheidingsconvenant. Kortom, u vindt hier alles over scheiden en alle over de kosten verbonden aan het scheiden, door voldoende informatie te verstrekken in een duidelijke en overzichtelijke website proberen wij u te helpen bij het beantwoorden van de meest voorkomende vragen. Het enige waar wij u niet bij kunnen helpen is uw eigen beslissing omtrent het scheiden of blijven.

Echtscheiding

Wanneer u tot het besluit gekomen bent te gaan scheiden, zijn er veel zaken die geregeld moeten worden. Een echtscheiding is op zichzelf al vervelend genoeg, laat staan de negatieve financiële gevolgen die een echtscheiding altijd met zich meebrengt. Op emotioneel vlak is er in de naaste omgeving vaak een luisterend oor te vinden. Het vinden van gedegen steun op zakelijk vlak blijkt echter vele malen moeilijker. Als eerste toevluchtsoort wordt bij een echtscheiding (helaas) vaak gekozen voor een advocaat, ook voor zaken die men gemakkelijk zelf kan regelen - en dat is jammer! Het lijkt voor de hand liggend, maar mensen vergeten het vaak: Alles wat u van te voren zelf regelt, bespaart onnodige kosten bij een advocaat. Wanneer u zelf zoveel mogelijk orde op zaken stelt, kunt u onnodige kosten besparen.

Wat kunnen wij voor u doen?

Als u gaat scheiden, gaat u een moeilijke periode tegemoet. U weet misschien niet precies wat u moet doen en u bent onzeker over de toekomst. U bent verdrietig en u kunt u flink eenzaam voelen. Al die emoties maken de situatie niet gemakkelijker. Wij begrijpen uw zorgen en helpen u graag. Daarom bieden wij u als onafhankelijke informatiebron u een geheel vrijblijvend gesprek aan met een van de door ons streng geselecteerde scheiding specialisten. Deze specialisten beantwoorden uw vragen door u de informatie te geven die u nodig heeft. Uw vragen kunnen overal over gaan, bijvoorbeeld over uw huis en hypotheek, de omgangsregeling, co-ouderschap, alimentatie en de boedelscheiding.

Bij een echtscheiding komt er veel op u af. Veel mensen weten niet waar zij met al hun vragen naar toe moeten. Dat komt in de meeste gevallen vanwege het feit dat bij een echtscheiding zowel juridische als financiele aspecten omvat. Ter voorkoming van een zogeheten vechtscheiding, verdient het dan ook sterk de voorkeur in samenspraak met uw partner, met behulp van specialisten, tot overeenstemming te komen aangaande de gevolgen van uw scheiding. Onze aanpak en informatievoorziening in in 1ste instantie dan ook gericht op mensen die in gezamenlijk overleg tot een scheiding wensen te komen.

Onafhankelijke begeleiding

Om onze onafhankelijkheid te bewaren, zorgen wij ervoor dat uw vraag door meerdere specialisten beantwoord word (maximaal 3 partijen). Die specialisten zijn afkomstig uit een netwerk van deskundigen: mediators, financieel adviseurs, coaches en in familierecht gespecialiseerde advocaten en juristen.

Vrijblijvend uw 1ste vraag stellen

Bovendien kunt u geheel kosteloos gebruikmaken van de mogelijkheid die wij bieden om gratis een vraag te stellen aan een van de door ons geselecteerde specialisten.

Stel uw vraag eventueel vandaag nog via deze pagina.

 

 

 

 

Lees ook:
Categorie├źn
descheidingsmediator.nl
Coach Circle