Een scheidingsbegeleider is neutraal

Een scheidingsbegeleider helpt jou met adviezen, maar uiteindelijk ben jij samen met je ex-partner de verantwoordelijke om een keuze te maken. Vaak zorgt dit voor problemen door de hoog oplopende emoties en hier is waar een scheidingsbegeleider uitblinkt. Er wordt namelijk vanuit een neutraal gebied gekeken naar de gemeenschappelijke belangen en zo wordt er een langdurig juridisch gevecht vermeden.

Indexering alimentaties

De alimentatiebedragen (kinder- en partneralimentatie) veranderen jaarlijks. Afhankelijk van het loonindexcijfer (vastgesteld door het CBS) bepaalt de minister van Justitie rond november met welk percentage de bedragen het daaropvolgende jaar aangepast moeten worden. Het is raadzaam om tijdig overleg te voeren met je ex-partner zodat beiden bekend zijn met het nieuwe bedrag. Met ingang van 1 januari 2013 zijn de vastgestelde alimentatiebedragen met 1,7% omhoog gegaan.

Mediation

Mediation is een vorm van bemiddeling in conflicten, waarbij een neutrale mediator (bemiddelingsdeskundige), de onderhandelingen tussen partijen begeleidt met als uiteindelijk resultaat een gezamenlijk gedragen oplossing. met andere woorden: afspraken die jij en de ander willen en kunnen nakomen. De knoop dient te worden doorgehakt of te ontwarren en een scheidingsbegeleider zorgt ervoor dat alle bijkomende vragen en twijfels beantwoord worden.

 

Lees ook:
Categorieën
descheidingsmediator.nl
Coach Circle